Toiminimen kirjanpito vaivattomasti - valitse Tiliala

Moni toiminimiyrittäjä saattaa pohtia, kannattaako toiminimen kirjanpito hoitaa itse. Kirjanpidon voi tehdä itse, jos omaa riittävästi osaamista mm. kirjanpidon vähennysten säännöksistä, verolainsäädännöstä ja kirjanpitolaista.

Kannattaa myös muistaa, että kirjanpidon tekeminen itse ei välttämättä juurikaan tuo kustannussäästöä, koska kirjanpito voi olla paljon aikaa vievää. Jos käytät aikaasi kirjanpidon tekemiseen kymmenenkin tuntia kuukaudessa sen sijaan, että voisit sen ajan tehdä asiakkaalta laskutettavaa työtä, on kirjanpito kannattavaa ulkoistaa ammattitaitoiselle kirjanpitäjälle.

Tilitoimistostamme saat juuri teille sopivaa palvelua. Et maksa turhasta ja saat aina tarpeitasi vastaavan palvelupaketin, jonka avulla yrityksesi kirjanpito pysyy kunnossa tilikaudesta toiseen.

Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous toiminimen kirjanpidosta!

Kirjanpitäjä pitää taloutesi ajan tasalla

Kirjanpitolaissa säädetään, että kaikenlaiset yhtiöt ja yhdistykset ovat velvollisia pitämään lain mukaista kirjanpitoa taloudellisesta toiminnastaan. Myös yksityiset ammatinharjoittajat ovat kirjanpitovelvollisia liike- ja ammattitoiminnastaan. Kirjanpidossa on noudatettava “hyvää kirjanpitotapaa” eli noudatettava lainsäädäntöä, ohjeita ja vakiintuneita käytäntöjä. Varmistuaksesi kirjanpitosi oikeellisuudesta, luota yrityksesi talous kirjanpitäjän huoleksi.

Toiminimen eli yksityisen elinkeinoharjoittajan kirjanpitoa voidaan tehdä kahdella eri tavalla, yhden- tai kahdenkertaisena.

Yhdenkertainen kirjanpito

  • kuluista ja tuotoista pidetään kirjaa
  • velat ja varat jätetään peruskirjanpidossa huomiotta
  • tehdään monesti maksuperusteisesti suoraan tiliotteelta.

Kahdenkertainen kirjanpito

  • yrityksen menojen ja tulojen lisäksi pidetään kirjaa myös varoista ja veloista
  • jokaista tapahtumaa kohden tehdään kirjanpitoon vähintään kaksi vientiä: toinen useimmiten taseeseen ja toinen tulokseen. (Esimerkiksi myyntilaskusta tehdään myyntisaamiskirjaus taseeseen ja myynnin kirjaus tuloslaskelmalle.)
  • tehdään yleensä suoriteperusteisesti.

Kirjanpito on tehtävä kahdenkertaisena, jos vähintään kaksi seuraavista täyttyy:

  • taseen loppusumma ylittää 100 000 euroa
  • liikevaihto eli myynti on yli 200 000 euroa vuodessa
  • yrityksen palveluksessa on keskimäärin yli 3 henkilöä.

Olipa tarpeena juokseva kirjanpito, viennit tileille, verolaskenta tai mitkä tahansa muut kirjanpidon toimenpiteet, meiltä saat aina ajantasaista tietoa yrityksesi taloudellisesta tilanteesta kattavasti, säännöllisesti ja päätöksentekoasi tukien. Ammattilaisen tekemänä talousasiat menevät kerralla oikein.

Monipuoliset taloushallinnon palvelut toiminimiyrittäjälle

Vaikka toiminimen kirjanpito on yksinkertaisimmillaan helppoa tulojen ja menojen merkitsemistä, kirjanpitoon liittyy paljon erilaisia verotuksellisia ja lainsäädännöllisiä asioita. Sen sijaan, että tuhlaisit itse aikaasi asioiden selvittämiseen, on usein kannattavampaa soittaa kirjanpitäjälle ja kysyä neuvoa. Anna meidän auttaa sinua yrityksesi talouden hallinnassa.

Pitkän ja monipuolisen kokemuksemme ansiosta voimme auttaa teitä mitä monipuolisimpien kirjanpidon ja muiden taloushallinnon palveluiden parissa. Kauttamme järjestyvät myös tilinpäätökset ja tarvittaessa palkanlaskenta.

Tutustu myös sähköisen tilitoimiston palveluihimme. Säästät omaa aikaasi ja helpotat kirjanpitäjäsi työtä hoitamalla sähköisesti omat rutiinisi – kuten esimerkiksi myyntilaskujen lähettämisen, ostolaskujen maksamisen sekä kuittien ja muun tositeaineiston toimittamisen kirjanpitäjälle. Tarjoamme sinulle kaikki yrityksesi tarvitsemat tilitoimistopalvelut sähköisesti ja kustannustehokkaasti.